Blog

Opiskelijan on tärkeää tuntea itselleen soveltuvimmat opiskelutavat

Opiskelijan on tärkeää tuntea ja tiedostaa itselleen parhaiten soveltuvat opiskelutavat, jotta hänen oppimisensa olisi mahdollisimman tehokasta. Olemme kaikki erilaisia oppijoita ja mikä sopii toiselle ei välttämättä sovikaan toiselle. Tämän vuoksi onkin hyvä tiedostaa juuri itselle kaikista sopivimmat opiskelutavat sekä vahvimmat havaintokanavat.

Osa oppii lukemalla, osa tekemällä

Osa oppii kaikista tehokkaimmin lukemalla, kun taas osalle itse tekeminen ja kokeminen on kaikista paras tapa oppia. Käsin tekeminen ja asioiden oppiminen itse kokien on monelle paras ja tehokkain tapa oppia uusia asioita. Tällä tavalla asiat myös jäävät helposti mieleen. Onkin hienoa, että nykyopetuksessa on jo alettu ymmärtää, etteivät kaikki opi samalla tavalla ja että joillekin oppijoille paikoillaan oppiminen on tervanjuontia. Onkin tärkeää tiedostaa itselleen omin tapa oppia.

Osa oppii kuuntelemalla

Jos opit kaikista parhaiten kuuntelemalla, voit vaikkapa lukea opeteltavat tekstit itsellesi nauhalle ja kuunnella niitä yhä uudelleen ja uudelleen. Saatat myös hyötyä aiheeseen liittyvien dokumenttien katselemisesta. Mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava dokumentti saattaa auttaa sinua muistamaan aihepiiriin liittyvät asiat tavallista helpommin.

Kun tiedostat itsellesi tehokkaimman havaintokanavan, voit hyödyntää opinnoissasi tätä tietoa monin eri tavoin. Valitse opiskelutekniikoita, joissa hyödynnät itsellesi vahvoja havaintokanavia. Tee oppimisesta hauskaa ja tehokasta! Mielekästä tekemistä jaksaa paljon paremmin kuin pakkopullaa!

agile