Blog

Kiinnostaako sisustussuunnitelijan ammatti?

Sisustussuunnittelijan ammatti voi vaikuttaa houkuttelevalta monille sisustuksesta kiinnostuneille nuorille, sillä kyseisessä työssä pääsee toden teolla näyttämään omaa osaamista, osallistumaan uusien trendien ja suuntauksien kehittymiseen sekä toteuttamaan omia näkemyksiä taiteellisessa mielessä. Sisustussuunnittelijaksi on mahdollista kouluttua monissa eri ammattikouluissa ja kansanopistoissa sekä monimuoto-opiskelun ja erikoisammattitutkinnon kautta.

Millaisissa työtehtävissä sisustussuunnittelija toimii?

Sisustussuunnittelijan työ on monipuolista, mutta työnkuva riippuu pitkälti siitä, millaiseen suuntaukseen on keskittynyt omissa opinnoissaan. Eri ammattiopistoissa opinnot on mahdollista keskittää esimerkiksi asiakaspalveluun, rakennustöihin, suunnitteluun tai oman yrityksen perustamiseen.

Vaikka työn taustalla on luonnollisesti halu toteuttaa omaa taiteellista näkemystä, yksi sisustussuunnittelijan tärkeimmistä tehtävistä on auttaa asiakkaita toteuttamaan omia unelmiaan. Sisustussuunnittelija tarjoaa ammatillista osaamista ja omaa taiteellista näkemystä muokaten niitä asiakkaan omiin tarpeisiin. Siksi joustavuus työssä on todella tärkeää.

Sisustussuunnittelija voi oman yrityksen lisäksi työskennellä myös suunnittelijana erilaisissa sisustusmyymälöissä tai verkkokaupoissa. Sisustussuunnittelija voi auttaa asiakkaita valitsemaan taustakuvia eri väreissä ja kertomaan, millainen materiaali tai kuvio sopii parhaiten siihen huoneeseen, jota aiotaan lähteä sisustamaan. Sisustussuunnittelija auttaa myös oikeanlaisen värin ja sävyn valinnassa antaen hyviä suosituksia, joiden pohjalta asiakas voi valita itselleen mieluisan vaihtoehdon.

Vaikka sisustussuunnittelijan työ voi olla paikoin hektistä ja päivät täynnä tekemistä, työ on antoisaa ja mielenkiintoista – koska jokaisen asiakkaan tarpeet ovat erilaiset, myös harva työpäivä muistuttaa toisiaan. Jokaisena päivänä pääsee kokemaan ja näkemään jotakin uutta!

agile