Blog

Opiskelisitko mieluummin avoimessa yliopistossa vai perinteisessä ammattiopistossa?

Nykyään mahdollisuudet opiskella ovat lähes rajattomat ja esimerkiksi etäopiskelu on nykypäivää. Tiesitkö, että huomattava osa esimerkiksi avoimen yliopiston opinnoista voidaan suorittaa etäopintoina?

Ajatellaan tilannetta, että haluaisit opiskella eläintenhoitajaksi. Ammatillisessa oppilaitoksessa sellainen onnistuu mainiosti. Entä jos halua opiskella työn ohella vaikka Avoimessa Yliopistossa? Tiesitkö, että Helsingin avoimessa yliopistossa voi opiskella eläinlääketiedettä ja mikä parasta, avoimen yliopiston suoritetut opinnot luetaan opiskelijan hyväksi hänen hakiessaan yliopistokoulutukseen?

Jyrsijöiden, kuten hamsterin, elämää on mukavaa seurata

Päätät sitten hakea avoimeen yliopistoon tai ammattiopistoon, niin nauti uudesta opiskelumahdollisuudestasi! Opiskeluun kuuluu aina paljon itse opiskeltavia teoriajaksoja, mutta ammattiopistossa eläintenhoitajaksi opiskellessasi voit pitää myös opintoihin liittyviä esityksiä “luokan edessä.”

Aiheesi voisi olla vaikkapa jyrsijöiden, kuten marsujen tai hamsterien hoitaminen. Aiheeseen voi valmistautua mukavasti verkossa. Eläinten hoitoon kuuluvat tietenkin ruokailun ohessa myös jyrsijöiden hyvinvointiin tähtäävät muut tuotteet, kuten lelut ja tietenkin jyrsijöiden oma koti, esimerkiksi hamsterin häkki.

Esitelmän hamstereista ja niiden hoidosta voi aloittaa ruokailun tiimoilta, jokainen hamsteri tarvitsee kuitenkin maistuvan ruoan ja virikkeitä tarjoavien lelujen, kuten juoksupyörän lisäksi myös oman turvallisen oleskelu- ja nukkumispaikan. Hamsterin häkki on jyrsijälle rakas paikka, jonka tärkeydestä eläintenhoitajan kannattaa mainita myös esitelmässään.

Hamsterin häkki on paikka, jonka tulee olla riittävän tilava ja korkea, jossa pieni viipottaja viettää aikaa haluamallaan tavalla, kuten kaivaa, kiipeillä ja välillä myös piiloutua. Esitelmää muille opiskelijoille pitäessä on hyvä mainita myös seikka, että vaikka hamsteri pitää huomiosta ja jaloittelusta häkin ulkopuolella, niin hamsterin häkki on kuitenkin pienelle hamsterille turvallisin paikka maailmassa! Valpas ja arvostava omistaja hankkii lemmikilleen parasta rahaa ja aikaa säästäen – kätevästi verkosta.

Avoin yliopisto vai ammatillinen oppilaitos?

  • Avoin yliopisto

Avoimeen yliopistoon on mahdollista hakea ympäri vuoden ja opiskelemaan pääsee pohjakoulutuksesta riippumatta. Jotkin opinnot ovat kokonaan verkko-opintoja, kun taas joissakin voi olla mukana lähi- tai monimuoto-opiskelua. Opiskeluun voi saada tukea verkossa kurssien laatijoilta, jotka ovat itse kyseisen aineen opettajia. Itsenäinen opiskelu sopii monelle esimerkiksi työn ohessa ja viikonloppuisin.

Opintomateriaali löytyy yleensä verkosta ja opintojaksojen tenttiminen voi tapahtua verkossa tai jossakin yhteistyötä avoimen yliopiston kanssa tekevässä oppilaitoksessa. Jotkin oppiaineet ja jaksot voi suorittaa joko osittain tai aivan kokonaan verkossa. Opiskelija voi aikatauluttaa opiskelunsa ilman ennalta määrättyjä opintoaikoja.

Olethan kuullut verkkolukiosta, joka tarkoittaa lukion suorittamista omaan tahtiin etänä?

  • Perinteinen ammattiopisto

Peruskoulun päättäneet nuoret hakevat ammatilliseen koulutuksen perinteisesti keväisin ja syksyisin valtakunnallisen yhteishaun avulla. Myös lukio-opintoihin haetaan yhteishakua käyttäen. Aikuisopiskelun ollessa kysymyksessä koulutukseen haetaan niin sanotussa jatkuvassa haussa. Opiskelemaan aikova saa hakuajoista tietoa Opintopolku.fi-palvelusta ja oppilaitosten omilta verkkosivuilta. Ammatillisen tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena tai näyttötutkintona.

agile