Blog

Etkö ole oikeutettu opintolainaan? Harkitse näitä vaihtoehtoja

Opintolaina on monille opiskelijoille yksi tärkeimmistä rahanlähteistä opintojen aikana. Pelkkä opiskelu ei kuitenkaan riitä opintolainan edellytykseksi, sillä opintolainaan oikeuttavat vain tietyn tason opinnot. Lisäksi opintolainaa ei voida myöntää niille opiskelijoille, jotka eivät saa opintotukea. Jos et ole syystä tai toisesta oikeutettu opintolainaan, mutta tarvitset kipeästi ylimääräistä rahaa, lainan hakeminen ilman valtion takausta voi olla hyvä ajatus. Lainan hakemista tulisi kuitenkin suunnitella tarkkaan.

Mistä hakea lainaa opintojen tueksi?

Monet eri pankit ja yksityiset rahoituslaitokset myöntävät lainaa ilman takausta. Lainalle on kuitenkin joitakin kriteerejä, jotka vaihtelevat eri pankkien välillä – esimerkiksi jotkut pankit voivat myöntää lainaa vain tietyn ikäisille hakijoille. Ikäraja saattaa olla jopa 25 vuotta, mutta myös tätä nuoremmilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakea lainaa.

Ennen lainan hakemista on tärkeää vertailla eri lainatuotteita toisiinsa. Tämä siksi, että lainamarkkinoilta löytyy tänä päivänä niin monia eri lainoja, että voi olla haastavaa selvittää, millainen laina tulee kaikkein edullisimmaksi. Lainojen vertailu voi kuitenkin olla hyvin haastavaa ilman lainojen vertailupalvelun apua ja siksi lainojen vertailu kannattaakin jättää vertailupalvelun tehtäväksi.

Lainojen vertailu onnistuu helpoiten verkossa. Ilmainen Rahoitu.fi vertailupalvelu vertailee markkinoiden parhaat lainat nopeasti ja turvallisesti. Lainojen vertailupalvelun käyttäminen ei sido ottamaan lainaa, joten lainojen vertailu on mahdollista suorittaa myös täysin kokeilumielessä esimerkiksi silloin, kun lainan ottaminen on vasta ajatuksen tasolla.

Lainat ilman vakuuksia tulisi vertailla aina, sillä lainojen koroissa ja kustannuksissa voi esiintyä suuria eroja eri lainanmyöntäjien välillä. Opiskelijalle tämäntyyppinen säästö on tärkeä, sillä rahatilanne saattaa muutenkin olla tiukka. Edullisimman ja kalleimman lainan välillä eroa saattaa syntyä jopa satojen eurojen edestä, ja tämä on hyvin monelle opiskelijalle merkittävä summa.

agile